Trianon100 – Összetartozásunk tüze

Az “ÖSSZETARTOZÁSUNK TÜZE” Szentendrén is lobogott!
2020. június 4-én, Trianon 100. évfordulóján, a nemzeti összetartozás napján.

“Az 1933-as gödöllői jamboree (Cserkész Világtalálkozó) idején a Magyar Cserkészszövetség megrendezte a Magyar Szolidaritás Napját. Az előre megbeszélt napon a cserkészek tábortüzeket gyújtottak egész Magyarországon és az elcsatolt területeken. A megbeszélt időben lobbantak fel a szolidaritás lángjai Gödöllőn, a Hargitán, a Tátrában, a Mecsekben, Szabadkán, a Bakonyban. Mindenfelé, ahol magyar cserkészek voltak.
1996-ban a Millecentenárium alkalmából a Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség máglyagyújtási akciót szervezett a Kárpátok gerincére, a valamikor ezeréves határra. Több tucat tűz égett egy időben.
Tizenöt évvel ezelőtt, 2003 augusztusában a Külföldi Magyar Cserkészszövetség felújította ezeket a kezdeményezéseket, és ennek nyomán Magyarországon, a Kárpát-medencében, az egész világon Kazahsztántól Honoluluig, Narviktól Rio de Janeiróig, Ausztráliától Japánig fellángoltak a cserkész tábortüzek vagy gyertyácskák, időzónánként körbejárva a Földet.”

Nem érhető el leírás a fényképhez.

Az óriási szélben minden cserkész tudományra szükség volt a biztonságos tűzgyújtáshoz. A járványügyi korlátozások miatt nem szerveztük nyilvános eseményként a tűzgyújtást, csupán csapat és baráti körben. A csapat oldalán azonban mindenkit közös imára hívtunk a tűzgyújtás időpontjára. Sajnos az élő videó közvetítést megakadályozta a hiányzó mobil adathálózat.

A képen a következők lehetnek: 1 személy, , szöveg, amely így szól: „Összetartozunk! ZENTENDRE Összetartozásunk tüze 2020. június 4. 20:20”