Szentendrei cserkészek – toborzás 2022/23-as cserkészévre – 914.

Kedves Gyerekek és Szülők!

 A majd 100 éves múltra visszatekintő 914. sz. “ENDRE” Cserkészcsapat toborzást hirdet a következő, 2022/23-as cserkészévre

Csapatunk a legrégebben működő ifjúsági szervezet Szentendrén. Működésünk alappillére a keresztény értékrend, a cserkészmódszer, a csapat hagyományai és a családias légkör, amit a csapat létszám is mutat. Kb. 30-40 fő között mozog.

Hetente találkozunk – általában – hétfő-keddi napokon, őrsgyűlés keretében, de a jövő évtől szeretnénk még többet a cserkészet gyökereihez visszanyúlva, minél többet a szabadban tölteni, és minél kevesebbet a szoba falai között.

Augusztus végén tartunk egy szülői tájékoztatót, ahol részletesen bemutatjuk a csapat életét, az őrsi munkát és megismerkedhetnek az őrsök vezetőivel is, akik jelzik a nyár folyamán csatlakozási szándékukat.

A cserkészet életforma: vagyis a cserkészet csak módszer, eszköz ahhoz, hogy ezen keresztül, játékos formában, különböző tevékenységeken keresztül cselekedve tanítsuk a fiatalokat. Nem önmagában a cserkész-tudás átadása a cél, hanem sokkal inkább az egész ember nevelése kisközösségben: a jellem, a keresztény értékrend, a hazaszeretet, a teremtett világ, a természet szeretetén keresztül felkészíteni őket – életkornak megfelelően – a rájuk váró életre.

Minderre a legjobb formát a kisközösségben megélt élmények, értékek és a közösségért való szolgálat, a saját felekezet szerinti hitélet megélésében látjuk megvalósíthatónak.

A programok mindig életkornak és nemeknek megfelelőek.
Az őrsök nem és korosztály szerint állnak össze. Általában 6-8 gyermek kerül egy őrsbe.
Fontosnak tartjuk, hogy az őrsök ne egymástól elszigetelten működjenek, legyenek rajprogramok, csapatprogramok, ahol találkoznak, és együtt lehetnek.

Jó lehetőség erre a közös zarándoklat, a portyák, a keresztény ünnepekhez kapcsolódó szolgálatok: betlehemi láng elhozása a városba, templomainkba; a karácsonyi közös kántálás az idősek megörvendeztetésére, a szülők számára szervezett Szent Család járás, a húsvéti Szent Sír őrzés, a körmeneten való díszkíséret és természetesen a közös kirándulások, nyári táborok.

Csapatunk több cserkésze részt vesz a 12 hónap – 12 éjszaka cserkész kihívásban, ahol havonta egy éjszakát töltünk a szabadban. Idén egy őrsün kijutott az Összmagyar cserkész vetélkedőre, ahol a magyar és a határon túli Cserkészszövetségek nyertes őrsei mérhették össze tudásukat az erdélyi, felvidéki cserkészeken keresztül a német, horvát magyar cserkészekkel együtt. Továbbá az életkori kitételnek megfelelően részt vettek cserkészeink a Vadonlakó képzésen is, ahol többen sikeres próbát is tettek.

Ha kedvet kaptál, hogy egy klassz közösség része legyél, akkor jelentkezz!

1 – 6. osztályos korosztályos gyerekeket várunk.

Itt tudsz minket elérni:

email címünk: 914ecscs@gmail.com
honlapunk: https://szentendreicserkeszek914.com
facebookon:  https://www.facebook.com/914szENDRE-Cserk%C3%A9szcsapat-Szentendre-372402322969065/
csapatparancsnok: Selmeczi András
+36707738790

Keressetek bennünket bátran, bármilyen felmerülő kérdéssel, kéréssel kapcsolatban!
Ez a jelentkezés még semmilyen kötelezettséggel nem jár, az augusztusi találkót követően lesznek majd a beiratkozások. A jelentkezésekkel fel tudjuk mérni, hogy milyen korosztályú őrsöket tudunk indítani.

Várunk téged, ha egy jó csapat tagja szeretnél lenni és készen állsz a kalandokra és kihívásokra!
                                                                                                                                                                                                                                                 Jó munkát!