Nyári cserkésztábor – 2022.

2022. június 24 – július 03. Pilisszentlászló

Idei keretmesénk adta magát amint a táborhelyet kiválasztottuk. Így a reneszánsz kor és “Mátyás király igazság morzsái” szőtték át a tábor napjait, programjait.

Havat kivéve – ami ugye ‘Szentlászlón azért elég gyakori – szélsőséges időjárást sikerült kifognunk, annak ellenére, hogy a június-július elég kiszámítható szokott lenni. Most nem volt.
Kaptunk viharos szelet, szakadó esőt és 36°C-ot árnyékban. A sátrak jobban állták a szeszélyes időjárás csapongó hullámait, mint mi, cserkészek. Bizony a nagy kánikula próbára tett bennünket, de ebből is kihoztuk a legtöbbet.

A legizgalmasabb a reneszánsz nap volt, amikor egy időkapszulával átcsúsztunk az 1400-as évekbe, és elindultunk Mátyás király után. A forró nyári napon vendégei voltunk a Királyi Palotának, és mielőtt visszatértünk egyszerű, reneszánsz sátrainkba a király erdejébe egy reneszánsz fürdővel zártunk a napot.

Másnap lovagi torna keretében mérettettek meg azok, akik a Fekete Sereg tagjaivá válhattak. Az udvarhölgyek is megmérettettek.

A délutánt ki-ki kedve szerint, az udvarhölgyek öltözékük és saját maguk cicomázásával töltötték. Ez előla Fekete Sereg legbátrabbjai sem menekülhettek meg. 🙂

Ha mégtöbb táborról készült képet szeretnél megnézni – érdemes! – akkor keresd fel facebook oldalunkat itt:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1941334252742523&type=3

A 10 napos tábort 10 percnyi videóba sűrítettük bele. Hogy ez lehetséges-e? Nem. De fogd meg a csajkám! …